Fiduciair Management - Kempen Capital Management
Producten & diensten

Fiduciair Management

Fiduciair Management bij Kempen Capital Management heeft ten doel de cliënt te ontzorgen. Wij bieden een totaaloplossing waarin uw doelstelling centraal staat. Wanneer een institutionele belegger taken en verantwoordelijkheden aan een fiduciair vermogensbeheerder uitbesteedt, is het van belang dat deze belegger te allen tijde in control is. Vanuit dat principe werkt Fiduciair Management van Kempen Capital Management. Onze specialisten hebben diepgaande kennis van de problematiek van pensioenfondsen en verzekeraars, en ruime ervaring in het samenwerken met besturen, directies en pensioenbureaus. 

Kempen Capital Management is zeer succesvol geweest in het vormen van fiduciaire partnerships met haar cliënten. Onze dienstverlening onderscheidt zich op de volgende punten:

  • zeer ervaren fiduciair management team;
  • gedegen en transparant beleggingsproces;
  • neerwaarts risicobeheer als integraal onderdeel van onze dienstverlening.

Ervaren team

Ons ervaren team, een van de grootste van Nederland, neemt een deel van de beleggingszorg van institutionele beleggers op zich. Dankzij de expertise van Kempen Capital Management bieden wij toegang tot kennis en beleggingen die tot nu toe alleen voor de grootste institutionele partijen waren weggelegd. Zo geven wij hen de ruimte om de regie in handen te houden en zich te concentreren op strategische zaken. Het beleggen is voor onze cliënten vaak geen doel op zich, maar een middel om aan toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen.

Integrale benadering

Fiduciair Management is het alternatief voor een uitgebreide eigen beleggingsafdeling. Zie Kempen Capital Management als uw deskundige en toegewijde beleggingsafdeling op afstand. In nauwe samenwerking met de cliënt stellen wij een integrale vermogensbeheeroplossing vast, van advies tot en met implementatie, risicomanagement en rapportage. Maatwerk is het sleutelwoord in onze hoogwaardige dienstverlening: wij gaan uit van uw verplichtingen en uw risicostructuur om het beleggingsproces vorm te geven.

Externe vermogensbeheerders

Als onderdeel van Fiduciair Management bieden wij wereldwijd toegang tot efficiënte indexbeheerders en/of gespecialiseerde vermogensbeheerders. Een uitgebreide due diligence is een belangrijk onderdeel van het selectieproces voor beiden. In het selectieproces van passieve managers staan effectiviteit en efficiëntie voorop. Voor wat betreft actieve managers selecteert Kempen Capital Management ervaren, onafhankelijke en gedisciplineerde beheerders met een duidelijke strategie. Onze specialisten onderzoeken de vaardigheden van deze externe managers om langdurig bovengemiddelde rendementen te halen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de performance onder moeilijke omstandigheden.