Kempen & Co, Merchant Bank
Investment Cases

Market Food Group

Market Food Group is opgericht in 1979 en focust zich op het ontwikkelen, produceren en leveren van ambachtelijke brood- en banketproducten.
Market Food Group is bekend van de formules Bakkerij ’t Stoepje en Le Perron en levert daarnaast ook aan (online) retailklanten, foodservice- en exportklanten. MFG heeft circa 150 werknemers en behaalde in 2015 een omzet van €39 miljoen.

In 2010 is Market Food Group gestart met de prijswinnende formule Le Perron en sinds dat jaar opereert het zowel een biologische als een glutenvrije bakkerij. MFG is gespecialiseerd in bijzonder brood en banket en levert meer dan 650 verschillende producten.

De grootaandeelhouder wilde zijn betrokkenheid in het bedrijf verminderen na ruim 20 jaar actief te zijn geweest. Daarnaast wilde hij zijn mededirecteur in de gelegenheid stellen een groter aandelenbelang te verwerven. Met het aantrekken van een betrokken financiële partner heeft Market Food Group haar groeimogelijkheden vergroot.

In 2016 heeft Van Lanschot Participaties een groot minderheidsbelang verworven. De bestaande aandeelhouders hebben daarnaast een aandelenbelang behouden.
 

  • Investment case MFGMarket Food Group 2016 NL