Profiel Kempen Investments
Over Kempen Investments

Profiel Kempen Investments B.V.

Kempen Investments B.V. voert de directie over Van Lanschot Participaties. Van Lanschot Participaties verstrekt eigen vermogen (private equity) aan Nederlandse ondernemingen.  

Van Lanschot Participaties investeert in stabiele, middelgrote ondernemingen in Nederland met sterk management. Wij richten ons op ondernemingen met een bewezen business model, sterke marktpositie en aantoonbaar winstgroeipotentieel.

Oplossingen voor eigendom en eigen vermogen

Gebruikelijke situaties voor Van Lanschot Participaties om eigen vermogen te verschaffen zijn overnames, groeifinancieringen, managementbuy-outs en uitkoop van (externe) aandeelhouders.

Waarom Van Lanschot Participaties?

Van Lanschot Participaties is voor 100% onderdeel van Van Lanschot Bankiers, van oudsher dé partner van Nederlandse ondernemers en hun onderneming. Wanneer wij in uw bedrijf investeren, gaan we uit van de lange termijn. Omdat Van Lanschot Participaties geen fonds is, is de looptijd niet beperkt en is er dus geen sprake van enige 'exitdwang'. Wij eisen geen overwegende zeggenschap, maar verwerven bij voorkeur een minderheidsbelang. Dat geeft u de tijd en rust om de afgesproken (groei)strategie te realiseren. Als betrokken aandeelhouder begeleiden en adviseren wij u daarbij.

Voor meer informatie over Van Lanschot Participaties: www.vanlanschotparticipaties.nl