Directie Kempen & Co
Corporate Governance

Directie Kempen & Co

Het bestuur van Kempen & Co bestaat uit 3 leden. Directieleden worden benoemd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.  

  • De heer P.A.M. Gerla
  • De heer F.J.S.M. Verhees
  • De heer C.T.L. Korthout

Zie de profielen van de directieleden onderaan deze pagina.

Executive Board

De Directie maakt deel uit van de Executive Board van Van Lanschot. De Executive Board is verantwoordelijk voor de uitvoering van de strategie en de aansturing van de drie kernactiviteiten van Van Lanschot/Kempen & Co (Asset Management, Private Banking en Merchant Banking). De Executive Board bestaat uit de leden van de Raad van Bestuur van Van Lanschot en de leden van de Directie van Kempen & Co.
 

Reglement van de Directie

Het reglement van de Directie is een aanvulling op de regels en voorschriften die op de Directie van toepassing zijn op grond van Nederlands recht, de statuten van de vennootschap en het reglement van de Raad van Commissarissen.  

Statuten

De statuten van Kempen & Co zijn voor het laatst aangepast op 21 december 2016. 

 

Profielschets Directie

In de profielschets Directie wordt de benodigde kennis, ervaring en competenties om voldoende expertise in de Directie te waarborgen beschreven.

 

Profielen directieleden

 

 Paul Gerla (directie) 

De heer P.A.M. Gerla

 Paul Gerla (1966) is sinds 1 januari 2009 lid van de Directie van Kempen & Co en sinds maart 2015 voorzitter van de Directie. 

Paul Gerla studeerde Econometrie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij heeft vanaf 1988 diverse functies vervuld binnen verscheidene onderdelen van Shell, waaronder het Shell Pensioenfonds en heeft daar als laatste gewerkt in de functie van Director Finance bij Shell Malaysia en Controller bij Shell Exploration & Production Asia Pacific. Eind 2004 is hij benoemd in de directie van Kempen Capital Management, onderdeel van Kempen & Co. Hij werd daarnaast op 1 januari 2009 benoemd tot directeur van Kempen & Co. In maart 2015 werd Paul Gerla benoemd tot directievoorzitter van Kempen & Co.

In de afgelopen 20 jaar heeft Paul Gerla in verschillende landen gewerkt, onder andere in Nederland, Gabon, Engeland, Columbia en Malaysia. Hij is sinds 2013 tevens lid van de Raad van Toezicht van het Spaarne Gasthuis.

 


 Joof Verhees 

De heer F.J.S.M. Verhees 

 Joof Verhees (1960) is sinds 1 januari 2009 lid van de Directie van Kempen & Co. 

Joof Verhees begon zijn loopbaan bij ING Bank waar hij verschillende functies heeft vervuld. In de periode 1990 tot 1993 was hij als senior trader werkzaam in Londen bij Paribas Capital Markets, waarna hij eind 1993 de overstap maakte naar ABNAMRO voor wie hij onder meer werkte als senior vice-president, head of European trading in Londen. Joof Verhees is vanaf 1996 werkzaam geweest bij Rabo Securities waar hij verschillende functies heeft bekleed, als laatste als Managing Director.

Joof Verhees werd op 15 oktober 2004 benoemd tot Managing Director Securities bij Kempen & Co. Daarnaast maakt hij sinds 1 januari 2009 deel uit van de Directie van Kempen & Co. 

 


  Constant Korthout 

De heer C.T.L. Korthout

Constant Korthout (1962) is sinds 20 februari 2015 Chief Financial Officer en lid van de Directie van Kempen & Co. 

Constant Korthout studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1985 begon hij zijn loopbaan als management trainee binnen de concernopleiding van de toenmalige ABN Bank, waar hij vervolgens een aantal jaren de functie van senior account manager corporate clients vervulde. In 1990 werd hij Consultant Financial Management bij KPMG Management Consultants.

In 1992 trad hij in dienst van Robeco. Hier was hij achtereenvolgens Group Controller, Chief Financial Officer en lid van de Executive Board van Weiss, Peck & Greer in New York, en directeur Corporate Development. In 2002 werd hij benoemd tot Chief Financial Officer van Robeco Groep. In deze functie was hij ook verantwoordelijk voor onder andere Risk Management, Treasury en Corporate Development.

Constant Korthout is sinds 2010 Chief Financial Officer/Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot N.V. Hij is tevens vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de Sint Franciscus-Vlietland Groep.

Constant Korthout werd op 20 februari 2015 benoemd tot lid van de Directie van Kempen & Co. Constant Korthout is tevens Chief Financial Officer/Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot N.V. Hij is daarnaast vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de Sint Franciscus-Vlietland Groep.