Product Manager Beleggingsfondsen

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Wij zijn op zoek naar een Product Manager Beleggingsfondsen. Je ontwikkelt je tot een spin in het web tussen de verschillende afdelingen van Kempen Capital Management en de diverse externe dienstverleners zoals hierboven genoemd. Fund Governance is een belangrijk aandachtsgebied voor je. Je coördineert en werkt mee aan de vervaardiging van de jaarverslagen van fondsen en zorgt, in samenwerking met externe dienstverleners, dat alle jaarverslagverplichtingen worden nagekomen. Daarnaast ben je betrokken bij de fiscale werkzaamheden voor de fondsen. Je stelt samen met de fondsmanagers vast welk dividend door de fondsen wordt uitgekeerd en zorgt ervoor dat deze uitkeringen goed verlopen, inclusief de inhouding van dividendbelasting. Je coördineert de aandeelhoudersvergaderingen van de Kempen fondsen en in samenwerking met de afdeling Legal draag je zorg voor de totstandkoming van juridische documentatie waaronder oprichtingsakten en vastlegging van besluitvorming. Daarnaast zorg je ervoor dat de aanbiedingsdocumenten zoals essentiële beleggersinformatie, van de beleggingsfondsen van goede kwaliteit zijn.  

Deze afwisselende functie kent een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en projecten op het gebied van in- en extern toezicht, verslaggeving, fiscaliteit, informatievoorziening en ondersteuning op juridisch en organisatorisch vlak en biedt je de mogelijkheid om je snel tot een specialist op deze terreinen te ontwikkelen. Je komt terecht in een ambitieus team van 7 collega’s met veel jonge mensen.

Herken jij je in ons profiel?

Kempen is ondernemend, energiek en dynamisch. Wij zijn op zoek naar mensen die floreren in een professionele organisatie met korte lijnen en elke dag het verschil maken in een veeleisende en veranderende omgeving. Idealiter heb je ervaring met en kennis van beleggingsfondsen, bijvoorbeeld opgedaan bij een fondsaanbieder, toezichthouder of accountantskantoor.  Denk je dat je bij ons past en wil je de uitdaging aangaan?

Check dan je profiel:
Een enthousiaste kandidaat met 2-5 jaar relevante werkervaring:

  • Je beschikt over een HBO of WO opleiding, bij voorkeur in een economische/bedrijfskundige richting;
  • Je bent hands-on en pragmatisch en je CV getuigt van drive en ondernemerschap;
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent accuraat, kunt goed organiseren en bent stressbestendig;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en spreekt je talen (Nederlands en Engels) en werkt goed samen in teams en met collega’s;
  • Je hebt affiniteit met vermogensbeheer en beschikt over cijfermatig inzicht;

Je hebt (basis)kennis over jaarverslaggeving, fiscale aspecten van beleggingsfondsen en toezichtrechtelijke aspecten van beleggingsfondsen.

Onze organisatie

Kempen is gespecialiseerd in vermogensbeheer (Kempen Capital Management), corporate finance en effectenbemiddeling (Kempen Merchant Bank). Wij zijn een boutique zakenbank met een sterke focus op een aantal sectoren, waardoor we de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren aan klanten. We stellen persoonlijke aandacht, kennis en ervaring voorop. Dit doen we al meer dan 100 jaar en inmiddels met zo’n 400 collega’s. We zijn allemaal nét even anders maar we hebben allemaal lef en ambitie. Kempen is onderdeel van Van Lanschot Kempen. Met labels als Kempen (vermogensbeheer, corporate finance en effectenbemiddeling), Van Lanschot (private banking) en Evi (online beleggen) vertalen we onze historie naar de wereld van nu.

Informatie afdeling

De afdeling Product Management is betrokken bij de lancering van KCM’s beleggingsfondsen in Nederland en Luxemburg en zorgt ervoor dat deze kunnen worden aangeboden aan beleggers in Nederland en in diverse Europese landen. De afdeling verricht daartoe diverse werkzaamheden zoals het opstellen en actualiseren van aanbiedingsdocumenten in diverse talen, half- en jaarverslagen en verzorgt de informatievoorziening over Kempen’s fondsen naar websites en internationale databanken. Daarnaast wordt gezorgd dat Kempen’s fondsen blijven voldoen aan fiscale regelgeving in binnen- en buitenland. Verder organiseert de afdeling aandeelhoudersvergaderingen van de Kempen fondsen en coördineert het de Raad van Toezicht vergaderingen.

De afdeling onderhoud daartoe contact met een grote verscheidenheid aan interne- en externe dienstverleners, toezichthouders in binnen- en buitenland, fondsadministrateurs, accountants, fiscalisten en internationale databanken, terwijl binnen de Van Lanschot Kempen Groep intensief wordt samengewerkt met de vele afdelingen die betrokken zijn bij de beleggingsfondsen van Kempen, zoals Project Management, Portfolio Management, Operations, Sales en Finance.

Wat bieden we je?

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Kempen & Co is gericht op mensen. Wij bieden mensen kansen en als je deze weet te pakken zijn er volop carrièremogelijkheden. Met een goed salaris, beoordelingstoeslag, 13e maand en een professionele werkomgeving, waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan, willen wij bijdragen aan een goede werkomgeving. Verder bieden wij jou een collectief pensioen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding of OV-jaarkaart.

Ben je geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Gebruik dan de button 'solliciteer'. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Tanja Schraders: t.schraders@vanlanschotkempen.com. #Kempen


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.