Financial Risk Manager

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Een sterk ondernemende organisatie als Kempen is continu in beweging en sterk gericht op het toevoegen van waarde voor onze klanten. Er wordt van jou als Financial Risk Manager verwacht dat je de flexibiliteit hebt om snel te kunnen schakelen en tot de kern te komen om financiële risico’s inzichtelijk te maken en eventueel voorstellen te doen voor risicomitigatie. Als medewerker Financial Risk Management ben je verantwoordelijk voor de bewustwording van onze organisatie en onze klanten over de financiële risico’s van beleggen, en het uitvoeren en verder ontwikkelen van het risicomanagementbeleid. Hiermee dragen we in belangrijke mate bij aan het blijvende vertrouwen van onze klanten dat hun vermogen bij Kempen in goede handen is.

Wat ga je bij ons doen?

Het Financial Risk Management (FRM) team, onderdeel van de bredere Risk Management afdeling, is verantwoordelijk voor de uitvoer van de 2e lijn financiële risicobeheersing voor de Kempen huisfondsen en de portefeuilles van onze institutionele klanten.

Samen met het team zet je jouw specialisme en vakkennis in bij het:

 • toezicht houden op de financiële risico’s binnen de Kempen huisfondsen en de beleggingsportefeuilles van onze institutionele klanten;
 • maken van risico analyses, inclusief ontwikkelen van veranderende (macro-economische) scenario analyses en bijbehorend mitigerend advies;
 • verder ontwikkelen van interne kwantitatieve modellen die de risicobeheersing ondersteunen;
 • ondersteunen bij risicobeheer processen zoals evaluatie van beleggingsvoorstellen en contracten, opstellen van risicobeheer opinies voor het Management Team, genereren van risicorapportages, en het ondersteuning bij risicomonitoring;
 • helpen formuleren van risicomanagement beleid en het vaststellen van de Kempen brede standaarden voor risicomaatstaven en definities en deze vervolgens helpen implementeren en bewaken;
 • draaien van onafhankelijke challenge (deep dives) van de Kempen huisfondsen;
 • coördineren en uitvoeren van validaties van bedrijf kritische modellen in de Front en Back Office;
 • ondersteuning bieden bij diverse interne projecten gericht op behalen van bedrijfsdoelstellingen.

Herken jij je in ons profiel?

Ambitie en drive zijn ‘key’ om te slagen bij Kempen. In deze rol sta je continu in contact met ervaren investment professionals. Je floreert in een dynamische en uitdagende omgeving. Je bent een intelligente, zelfverzekerde professional met een goed ontwikkeld analytisch vermogen die goed hoofd- en bijzaak van elkaar weet te scheiden. Jij bent een teamplayer die samen met het FRM team het belang van Kempen en haar klanten voorop kunt stellen. Je staat stevig in je schoenen, bent scherp en hebt oog voor detail. Jij bent een collega met lef die scherpe analyses en advies weet over te brengen en als een gelijkwaardig gesprekspartner challenge kan bieden aan kritische stakeholders. Met jouw sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden ben jij in staat om enerzijds langdurige relaties op te bouwen en anderzijds de kritische noot te kunnen plaatsen waar nodig.

De vereisten voor deze rol zijn onder andere:

 • 5 – 10 jaar ervaring op gebied van risico management en/of financial management, opgedaan binnen de financiële sector en bij voorkeur bij een (fiduciair) vermogensbeheerder. Ervaring als equity of alternatives risk manager een duidelijke pré;
 • Afgeronde academische opleiding, bij voorkeur in een exacte richting;
 • In bezit van CFA/FRM/VBA of bereid hierin verder te investeren;
 • Actieve interesse in de financiële markten;
 • Sterke bewezen communicatieve vaardigheden;
 • Affiniteit met risicosystemen en risicorapportages;
 • Kunnen schakelen tussen operationele uitvoering en vernieuwende oplossingen.

Onze organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

Informatie risk afdeling

Het Risk Management team bestaat uit circa 13 medewerkers. De afdeling is binnen Kempen verantwoordelijk voor alle aspecten van risicoanalyse en beheersing, en bestaat uit twee separate teams: Financial Risk Management (focus op financiële risicobeheersing) en Enterprise Risk Management (focus op niet financiële risicobeheersing).

Wat bieden we je?

Turning talent into value. Dat is wat we bij Kempen doen. Want als jij waarde toevoegt, dan mag je dat van ons natuurlijk ook verwachten. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en we geven onze medewerkers dan ook talloze mogelijkheden om te groeien als persoon en in het vakgebied. Wij bieden onze werknemers kansen en als je deze weet te pakken, zijn er volop carrièremogelijkheden

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. De cultuur van Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van onze organisatie.

Jouw werkplek bevindt zich op Amsterdam Zuidas. Op loopafstand van het trein- en metrostation én direct aan de A10. In ons kantoorpand aan de Beethovenstraat 300 kom je niets te kort. Inspirerende collega’s, fijne werkplekken en excellente koffie in ons eigen café op de 16e verdieping met fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Bovendien bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan. Hierbij kun je rekenen op:

 • een salaris passend bij jouw kennis, ervaring en achtergrond.
 • een 13e maand.
 • 8% vakantietoeslag.
 • een OV-vrij abonnement voor de 2e klas.
 • een pensioenbijdrage van 4% van je pensioengrondslag.
 • 216 vakantie-uren per jaar op fulltime basis.
 • een studiekostenregeling voor persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden.
 • deelname aan het vitaliteitsprogramma.
 • 9% collectiviteitskorting op ziektekostenverzekering
 • een smartphone en laptop.

Ben je geïnteresseerd?

Ben je er klaar voor om met ons het verschil te maken? Om de beste in je vakgebied te worden én te blijven? En ben jij toegewijd om samen met ons en onze klanten te groeien? Bij 3 keer een volmondig ‘ja’ kunnen we niet wachten om kennis met je te maken.

Wil je eerst nog meer weten? Tanja Schraders beantwoordt al je vragen via 06-11169152. #Kempen


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.