Meewerkstage KCM: Duurzame Investeringen

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

We bieden je de mogelijkheid om te onderzoeken hoe duurzaamheid een rol speelt in investeringsvraagstukken en de prestatie van bedrijven. In deze functie ben je betrokken bij verschillende lagen in het bedrijf, waardoor je een unieke kans krijgt om Kempen te leren kennen, en wij jou.

Als meewerk stagiair op de afdeling duurzame investeringen ga jij:

  • Verschillende aspecten en facetten van duurzaamheid leren kennen en hoe de prestatie van ESG (environmental, social en governance) aspecten bepalend kan zijn in de positionering en prestatie van een bedrijf.
  • Analyseren hoe duurzame prestaties invloed hebben op de financiële prestaties van bedrijven.
  • Ontdekken hoe stemmen tijdens algemene vergaderingen bedrijven kunnen veranderen en waarom investeerders de fiduciaire plicht hebben om dit te doen.
  • Onderzoek doen naar diverse ESG factoren en hun invloed op de financiële gezondheid en reputatie van een bedrijf. Daarbij bereid je verschillende ECG topics middels analyses voor op gesprekken met verschillende bedrijven.

Herken jij je in ons profiel?

We zijn op zoek naar studenten (HBO of WO) in Economie, Finance, Duurzaamheid of Wiskunde, die in de laatste fase van hun studie zitten en in Nederland studeren. De ultieme kandidaat is gedreven, alert en heeft een aantoonbare affiniteit met de wereld van investeringen. Daarnaast ben je resultaat gericht en proactief, met een sterke analytische,  communicatieve en sociale vaardigheden. Een goede kennis van Mircosoft Office (Excel) is essentieel, en ervaring met statistische correlaties heeft een voorkeur. De vaardigheid om bondig en helder te kunnen schrijven is een vereiste. Daarbij is een goede kennis van zowel Nederlands als Engels een pré.

We zijn op zoek naar studenten die minimaal 32uur (liefst 40uur) voor 6 maanden beschikbaar zijn. Startdatum vanaf juli.

Onze organisatie

Het verhaal achter Van Lanschot Kempen gaat over de oudste onafhankelijke financiële instelling in Nederland. Gedurende onze geschiedenis van bijna vier eeuwen heeft onze focus gelegen op sterke inzet en toewijding, evenals financieel vakmanschap ter bevordering van de positie van onze cliënten. Onze kracht zit in de bijzondere, sterke relaties die onze gerenommeerde merken, Van Lanschot en Kempen, hebben met onze private en institutionele cliënten. Private banking, asset management en merchant banking zijn de terreinen waarin we uitblinken waarin we onszelf onderscheiden door de persoonlijke aandacht die we onze cliënten schenken, evenals onze expertise en ervaring. Duurzaam business management speelt hierin een belangrijke rol. Wij zijn een eerlijke en degelijke vermogensbeheerder met een groot respect voor de wereld om ons heen en een focus op de belangen van toekomstige generaties. Onze voortdurende ambitie is om waarde te creëren voor onze aandeelhouders – financiële waarde en waarde in sociale, ecologische en gemeenschapszin.

Wij zijn de uitdager in de markt en we reageren snel, slim en proactief op ontwikkelingen in de markt om zo voor te blijven op de concurrentie. We bouwen lange termijn relaties met onze cliënten, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en een gezamenlijk doel om spectaculaire rendementen te realiseren. Daarom stoppen wij niet bij het realiseren van de verwachtingen van de cliënt, maar willen we die overtreffen. Ons doel is om te verzekeren dat ons merk synoniem is met topkwaliteit, uitstekend advies en oplossingen op maat. Mensen met een ondernemende geest en onophoudelijke passie voor hun werk kunnen er op rekenen alle mogelijke kans te krijgen binnen ons bedrijf. This is where the magic happens!

Wat bieden we je?

Bij Van Lanschot Kempen schatten we onze mensen op waarde. Vanaf het moment dat je bij ons binnen komt zullen we je uitdagen om het verschil te maken. Gedurende jouw stage krijg je persoonlijke ondersteuning en begeleiding om er voor te zorgen dat jouw stage een hoeveelheid aan kansen biedt. Als je deze kansen weet te grijpen kan een stage bij Van Lanschot Kempen een uitstekend opstapje zijn richting een succesvolle carrière. Daarnaast bieden we een competitieve stagevergoeding en een variëteit aan persoonlijke en professionele opleidingsmogelijkheden. Wij investeren in onze professionals en waarderen en ondersteunen onze mensen. Dit begint bij onze stagiairs, aan wie we zeer toegewijd zijn.

Ben je geïnteresseerd?

Wil jij aan de slag als onze nieuwe stagiair, solliciteer dan via de website. Wil je nog meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Tanja Schraders: t.schraders@vanlanschotkempen.com, 06-11169152. #Kempen


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.