Stagiair Beleggingsanalyse(tooling)

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Voor de afdeling Client Solutions zijn wij op zoek naar een stagiair(e) beleggingsanalyse. Op de afdeling werken circa 10 medewerkers, bestaande uit specialisten aandelen, beleggingsfondsen, obligaties en gestructureerde producten en communicatie-experts.

Voor onze beleggingsadviesdienstverlening voor aandelen en gestructureerde producten werken wij met zelfgemaakte Excel-applicaties. Heb jij een goede Excel kennis, vind je het interessant om meer te weten te komen over beleggen en wil je ons helpen om onze analyses efficiënter en commerciëler toepasbaar te maken? Reageer dan op deze stage en werk nauw samen met onze beleggingsanalisten!

 

Jouw belangrijkste werkzaamheden zijn:

 Meedenken over het verder verbeteren van onze bestaande analysetooling

 Het zo efficiënt mogelijk inlezen van data via leveranciers zoals Bloomberg

 Koppelen van verschillende bestanden om uniformiteit van data te realiseren en sneller analyses te kunnen maken

 Het commerciëler toepasbaar maken van onze tooling voor onze adviseurs en klanten. 

 Operationele ondersteuning voor met name de gestructureerde producten desk.  

Herken jij je in ons profiel?

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie. 

 

 Je zoekt een interessante en leerzame meewerk stageplaats voor minimaal 3 maanden op basis van 36 uur per week;

 Je bent geïnteresseerd in beleggen en/of data-analyse en volgt een relevante opleiding op WO-niveau;

 Je bent analytisch sterk en snel in staat om nieuwe informatie tot je te nemen;

 Je hebt veel ervaring met Excel en bij voorkeur bekend met het programmeren in VBA;

 Je bent accuraat en goed georganiseerd;

 Je bent ondernemend, oplossingsgericht en niet bang om initiatief te nemen.

Onze organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

Wat bieden we je?

Van Lanschot Kempen is gericht op mensen. Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Door persoonlijke begeleiding zorgen wij dat jij tijdens jouw stageperiode goede kansen krijgt. Weet jij deze kansen te pakken, dan zijn er volop mogelijkheden! Daar staat natuurlijk een passende stagevergoeding en ruime aandacht voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling tegenover. Wij investeren in onze professionals en staan voor onze mensen. Dit begint bij onze stagiairs die wij hoog in het vaandel hebben staan.

Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kun je bellen of mailen naar Tanja Schraders via 06-11169152 of t.schraders@vanlanschotkempen.com


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.