Product Manager Beleggingsfondsen

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Wij zijn op zoek naar een Product Manager Beleggingsfondsen. De afdeling Product Management is betrokken bij de lancering van KCM’s beleggingsfondsen in Nederland en Luxemburg en zorgt ervoor dat deze kunnen worden aangeboden aan beleggers in Nederland en in diverse Europese landen. De afdeling onderhoudt contact met een grote verscheidenheid aan interne- en externe dienstverleners, toezichthouders in binnen- en buitenland, fondsadministrateurs, accountants, fiscalisten en internationale databanken, terwijl binnen de Van Lanschot Kempen Groep intensief wordt samengewerkt met de vele afdelingen die betrokken zijn bij de beleggingsfondsen van Kempen, zoals Project Management, Portfolio Management, Operations, Sales en Finance. Je ontwikkelt je tot een spin in het web tussen deze verschillende afdelingen van Kempen Capital Management en de diverse externe dienstverleners en houdt je bezig met diverse werkzaamheden en projecten op het vlak van governance, uitvoering en sales-support.

Als Product Manager Beleggingsfondsen denk je mee over de wijze waarop fondsen en aandelenklassen gestructureerd en geïmplementeerd kunnen worden. Je levert een actieve bijdrage aan het onderhoud en de evaluatie van het productaanbod. Hiertoe behoort de begeleiding van nieuwe fondsen en aandelenklassen en de voorbereiding en implementatie van productwijzigingen. Fund Governance is een belangrijk aandachtsgebied voor je.

Je zorgt ervoor dat de aanbiedingsdocumenten, zoals prospectussen en essentiële beleggersinformatie, van de beleggingsfondsen van goede kwaliteit zijn en dat de informatievoorziening over Kempen’s fondsen naar websites en internationale databanken actueel is. Je werkt mee aan vervaardiging van de jaarverslagen van de beleggingsfondsen waarbij je rekening houdt met de kenmerken van de beleggingsfondsen en wettelijk vereisten. Je bent betrokken bij vaststelling en uitkering van de dividenduitkeringen van de fondsen waaronder de inhouding van dividendbelasting.

Deze afwisselende functie kent een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en projecten op het gebied van productontwikkeling, in- en extern toezicht, verslaggeving, fiscaliteit, informatievoorziening en ondersteuning op juridisch en organisatorisch vlak en biedt je de mogelijkheid om je snel tot een specialist op deze terreinen te ontwikkelen. Je komt terecht in een ambitieus team van 8 collega’s met veel jonge mensen.

Herken jij je in ons profiel?

Kempen is ondernemend, energiek en dynamisch. Wij zijn op zoek naar mensen die floreren in een professionele organisatie met korte lijnen en elke dag het verschil maken in een veeleisende en veranderende omgeving. Idealiter heb je ervaring met en kennis van beleggingsfondsen, bijvoorbeeld opgedaan bij een fondsaanbieder, toezichthouder of accountantskantoor.  Denk je dat je bij ons past en wil je de uitdaging aangaan?

Check dan je profiel:
Een enthousiaste kandidaat met 2-5 jaar relevante werkervaring:

  • Je beschikt over een HBO of WO opleiding, bij voorkeur in een economische/bedrijfskundige richting;
  • Je bent hands-on en pragmatisch en je CV getuigt van drive en ondernemerschap;
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent accuraat, kunt goed organiseren en bent stressbestendig;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en spreekt je talen (Nederlands en Engels) en werkt goed samen in teams en met collega’s;
  • Je hebt affiniteit met vermogensbeheer en beschikt over cijfermatig inzicht;
  • Je hebt (basis)kennis over jaarverslaggeving, fiscale aspecten van beleggingsfondsen en toezichtrechtelijke aspecten van beleggingsfondsen.

Onze organisatie

Bij Kempen Capital Management (KCM heerst een open cultuur waarin jonge talenten voortdurend de kans krijgen om snel impact te hebben. KCM biedt uitdagingen aan financiële professionals met lef en ambitie, een nuchtere kijk op zaken en het vermogen om tegengas te geven op directieniveau. Zulke mensen krijgen bij ons alle kansen. KCM is onderdeel van Kempen & Co, op haar beurt onderdeel van de Van Lanschot Kempen Groep. Met meer dan 100 jaar ervaring is Kempen & Co uitgegroeid tot een leidende zakenbank die gespecialiseerd is in vermogensbeheer, corporate finance, effectenbemiddeling en private equity. Wij zijn excellent in onze dienstverlening en daar zijn we trots op!

Deze trotsheid kenmerkt ook onze cultuur, wij staan voor wat we zeggen, de cliënt staat voorop en wij willen de beste zijn in wat we doen!

KCM is een beleggingsboutique, opererend vanuit Amsterdam Londen en Parijs. Wij richten ons op een aantal beleggingsspecialisaties: small caps, onroerend goed aandelen, hoog dividendstrategieën, vastrentende strategieën en het selecteren van de beste hedge fondsen en private equity fondsen. Daarnaast bieden wij Fiduciair Management aan pensioenfondsen en verzekeraars.

Wat bieden we je?

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Kempen & Co is gericht op mensen. Wij bieden mensen kansen en als je deze weet te pakken zijn er volop carrièremogelijkheden. Met een goed salaris, beoordelingstoeslag, 13e maand en een professionele werkomgeving, waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan, willen wij bijdragen aan een goede werkomgeving. Verder bieden wij jou een collectief pensioen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding of OV-jaarkaart.

Ben je geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Gebruik dan de button 'solliciteer'. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? We vertellen je graag meer. Neem dan contact op met Tanja Schraders: t.schraders@vanlanschotkempen.com.


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.