Junior Financial Risk Manager

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Kempen Capital Management biedt jou de kans om je inhoudelijk te ontwikkelen tot een riskmanagement professional en je set persoonlijke vaardigheden uit te breiden. Als Junior Financial Risk Manager werk je in een team van hoogopgeleide professionals.

In deze rol verbind je je duurzaam met de professionals in de Front Office. Je communiceert helder en geeft proactief je mening. Het is jouw uitdaging om samen met hen te zorgen voor een optimale bediening van de verschillende klanten van Kempen Capital Management. Je weet de juiste balans te vinden tussen constructief meedenken en op je strepen staan. Door jouw kennis, ervaring en persoonlijkheid straal je zelfvertrouwen uit en sta je achter je constatering of analyse. Je groeit door coaching en opleiding binnen Kempen Capital Management uit tot een autoriteit op het gebied van risicomanagement.

Jouw takenpakket zal er als volgt uit zien:

 • Het proactief optreden als risk manager binnen Kempen Capital Management;
 • De nadruk ligt op het identificeren en bewaken van de risico’s in de klantportefeuille en beleggingen en het monitoren van de afspraken uit wet en regelgeving, klantafspraken of KCM intern beleid;
 • Het ondersteunen bij de ontwikkeling van kwantitatieve risicomodellen;
 • Het maken van risicoanalyses voor de verschillende producten en mandaten;
 • Je krijgt de kans om je te richten op alle asset classes die Kempen Capital Management beheert
 • Het ondersteunen bij risicobeheer processen zoals evaluatie van beleggingsvoorstellen en contracten, uitvoeren van de risicomonitoring van de contracten, en het genereren van risicorapportages;
 • Het meedraaien en/of adviseren binnen diverse interne projecten gericht op behalen van bedrijfsdoelstellingen.

Herken jij je in ons profiel?

Ambitie en drive zijn ‘key’ om te slagen bij Kempen. In deze rol sta je continu in contact met ervaren investment professionals. Je floreert in een dynamische en uitdagende omgeving. Je bent een intelligente, zelfverzekerde professional met een goed ontwikkeld analytisch vermogen die goed hoofd- en bijzaak van elkaar weet te scheiden. Jij wilt jezelf continu ontwikkelen, en staat open voor constructieve feedback. Jij werkt graag samen in teamverband en bent in staat het belang van Kempen en haar klanten voorop te stellen. Je staat stevig in je schoenen, bent scherp en hebt oog voor detail. Jij bent een collega met lef die scherpe analyses en advies weet over te brengen en als een gelijkwaardig gesprekspartner challenge kan bieden aan kritische stakeholders. Je hebt enige ervaring met financiële markten en financiële instrumenten of aantoonbaar interesse je hierin verder te willen verdiepen en ontwikkelen.

De vereisten voor deze rol zijn onder andere:

 • Afgeronde HBO of academische opleiding, bij voorkeur in een exacte of economische richting;
 • Bereid om (verder) te investeren in opleidingen, bijvoorbeeld CFA/FRM/VBA;
 • Sterke interesse in financiële markten en financieel risicomanagement;
 • Sterke communicatieve vaardigheden;
 • Affiniteit met risicosystemen, investment compliance en restrictie monitoring;
 • Kunnen schakelen tussen operationele uitvoering en vernieuwende oplossingen;
 • Ervaring op gebied van vermogensbeheer dan wel fiduciair beheer in het bijzonder is een duidelijke pre.

Onze organisatie

Een sterk ondernemende organisatie als Kempen is continu in beweging en sterk gericht op het toevoegen van waarde voor onze klanten. Het Financial Risk Management (FRM) team, onderdeel van de bredere Risk Managementafdeling, is verantwoordelijk voor de uitvoer van de 2e lijn financiële risicobeheersing voor de Kempen huisfondsen en de portefeuilles van onze institutionele klanten. Als Financial Risk Manager werk je in een team van 8 hoogopgeleide professionals. Je groeit door coaching en opleiding binnen Kempen Capital Management uit tot een autoriteit op het gebied van financieel risicomanagement.

Tot de kernverantwoordelijkheden van het team behoren het onafhankelijk monitoren de risico’s in de beleggingsportefeuilles van de klant ten opzichte van klantafspraken en vereisten vanuit wet- en regelgeving. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van de belangrijkste financiële risico’s in de klantportefeuilles, en het challengen van de Portfolio Managers op de gemaakte beleggingskeuzes en de resulterende blootstellingen aan de financiële risico’s. Hiermee dragen we in belangrijke mate bij aan het blijvende vertrouwen van onze klanten dat hun vermogen bij Kempen in goede handen is.

Wat bieden we je?

Turning talent into value. Dat is wat we bij Kempen doen. Want als jij waarde toevoegt, dan mag je dat van ons natuurlijk ook verwachten. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en we geven onze medewerkers dan ook talloze mogelijkheden om te groeien als persoon en in het vakgebied. Wij bieden onze werknemers kansen en als je deze weet te pakken, zijn er volop carrièremogelijkheden

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. De cultuur van Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van onze organisatie.

Jouw werkplek bevindt zich op Amsterdam Zuidas. Op loopafstand van het trein- en metrostation én direct aan de A10. In ons kantoorpand aan de Beethovenstraat 300 kom je niets te kort. Inspirerende collega’s, fijne werkplekken en excellente koffie in ons eigen café op de 16e verdieping met fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Bovendien bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan. Hierbij kun je rekenen op:

 • een salaris passend bij jouw kennis, ervaring en achtergrond;
 • een 13e maand;
 • 8% vakantietoeslag;
 • een OV-vrij abonnement voor de 2e klas;
 • een pensioenbijdrage van 4% van je pensioengrondslag;
 • 216 vakantie-uren per jaar op fulltime basis;
 • een studiekostenregeling voor persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden;
 • deelname aan het vitaliteitsprogramma;
 • 9% collectiviteitskorting op ziektekostenverzekering;
 • een smartphone en laptop.

Ben je geïnteresseerd?

Ben je er klaar voor om met ons het verschil te maken? Om de beste in je vakgebied te worden én te blijven? En ben jij toegewijd om samen met ons en onze klanten te groeien? Bij 3 keer een volmondig ‘ja’ kunnen we niet wachten om kennis met je te maken.

Wil je eerst nog meer weten? Tanja Schraders beantwoordt al je vragen via 06-11169152.


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.