Product Manager Beleggingsfondsen met kennis van fiscaliteit

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Wij zijn op zoek naar een junior/medior medewerker Product Management Beleggingsfondsen. In deze functie zal de nadruk liggen op fiscaal gerelateerde werkzaamheden en fungeer je als aanspreekpunt voor de verschillende afdelingen van Kempen Capital Management en de diverse externe fiscale dienstverleners en autoriteiten. Je zorgt voor het opstellen van belastingaangiftes en regelt de juiste documentatie voor de beleggingsfondsen in de landen waarin wordt belegd. Je doet  voorstellen voor de hoogte van de dividenduitkeringen van de beleggingsfondsen en zorgt ervoor dat beleggers in Kempen fondsen van relevante fiscale informatie worden voorzien. Naast de fiscaal gerelateerde werkzaamheden, organiseer je Board meetings en registreer je fondsen in het buitenland. Daarnaast zorg je ervoor dat de aanbiedingsdocumenten zoals essentiële beleggersinformatie, van de beleggingsfondsen van goede kwaliteit zijn en dat externe data bases en websites up-to-date zijn.

Deze functie kent een grote verscheidenheid aan afwisselende werkzaamheden en projecten op het gebied van beleggingsfondsen, fiscaliteit in binnen- en buitenlanden, in- en extern toezicht en biedt je de mogelijkheid om je snel tot een specialist op deze terreinen te ontwikkelen. Je komt terecht in een ambitieus team.  

Herken jij je in ons profiel?

Kempen is ondernemend, energiek en dynamisch. Wij zijn op zoek naar mensen die floreren in een professionele organisatie met korte lijnen en elke dag het verschil maken in een veeleisende en veranderende omgeving. Idealiter heb je ervaring met en kennis van beleggingsfondsen en haar fiscaliteit, bijvoorbeeld opgedaan bij een fondsaanbieder, toezichthouder of fonds dienstverlener. Denk je dat je bij ons past en wil je de uitdaging aangaan?

Check dan je profiel:

Een enthousiaste kandidaat met enkele jaren relevante werkervaring:

  • Je beschikt bij over een HBO/WO opleiding, bijvoorbeeld in een economische of fiscale richting;
  • Je hebt affiniteit met vermogensbeheer, een goed cijfermatig inzicht en bent bekend met de fiscale aspecten van beleggingsfondsen;
  • Je bent hands-on en pragmatisch en je CV getuigt van drive en ondernemerschap;
  • Je werkt zelfstandig, bent accuraat, kunt goed organiseren en bent stressbestendig;
  • Je communiceert makkelijk en spreekt tenminste Nederlands en Engels.

Onze organisatie

Kempen Capital Management

Bij Kempen Capital Management (KCM heerst een open cultuur waarin jonge talenten voortdurend de kans krijgen om snel impact te hebben. KCM biedt uitdagingen aan financiële professionals met lef en ambitie, een nuchtere kijk op zaken en het vermogen om tegengas te geven op directieniveau. Zulke mensen krijgen bij ons alle kansen. KCM is onderdeel van Kempen & Co, op haar beurt onderdeel van de Van Lanschot Kempen Groep. Met meer dan 100 jaar ervaring is Kempen & Co uitgegroeid tot een leidende zakenbank die gespecialiseerd is in vermogensbeheer, corporate finance, effectenbemiddeling en private equity. Wij zijn excellent in onze dienstverlening en daar zijn we trots op!

Deze trotsheid kenmerkt ook onze cultuur, wij staan voor wat we zeggen, de cliënt staat voorop en wij willen de beste zijn in wat we doen!

Informatie afdeling

KCM is een beleggingsboutique, opererend vanuit Amsterdam, Londen en Parijs. Wij richten ons op een aantal beleggingsspecialisaties: small caps, onroerend goed aandelen, hoog dividendstrategieën, vastrentende strategieën en het selecteren van de beste hedge en private equity fondsen. Daarnaast bieden wij Fiduciair Management aan pensioenfondsen en verzekeraars.

De afdeling Product Management is betrokken bij de lancering van KCM’s beleggingsfondsen in Nederland en Luxemburg en zorgt ervoor dat deze kunnen worden aangeboden aan beleggers in Nederland en in diverse Europese landen. De afdeling verricht daartoe diverse werkzaamheden zoals het opstellen en actualiseren van aanbiedingsdocumenten, half- en jaarverslagen en informatie op websites. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat Kempen’s fondsen blijven voldoen aan fiscale regelgeving in binnen- en buitenland, dat ze voor klanten fiscaal optimaal zijn en dat tijdig dividendbelasting- en vennootschapsbelastingaangiftes worden ingediend en verschuldigde belastingen worden voldaan.

De afdeling onderhoudt daartoe contact met een grote verscheidenheid aan externe dienstverleners en toezichthouders in binnen- en buitenland, fondsdistributeurs, accountants, fiscalisten en internationale databanken terwijl binnen de Van Lanschot Kempen Groep intensief wordt samengewerkt met Portfolio Management, Sales, Project Management, Finance en Operations.

Wat bieden we je?

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Kempen & Co is gericht op mensen. Wij bieden mensen kansen en als je deze weet te pakken zijn er volop carrièremogelijkheden. Met een goed salaris, beoordelingstoeslag, 13e maand en een professionele werkomgeving, waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan, willen wij bijdragen aan een goede werkomgeving. Verder bieden wij jou een collectief pensioen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding of OV-jaarkaart.

Ben je geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Gebruik dan de button 'solliciteer'. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? We vertellen je graag meer.


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.