Senior Analist Investment Control

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Als Analist Investment Control ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor het monitoren van de (uitbestede) operationele dienstverlening van externe partijen, zoals beleggingsondernemingen en custodians.

In deze functie vervul je een liaison functie tussen Kempen Asset Management, de interne stakeholders (Fiduciair Management, Portfolio Management, Research, Selection & Communication, Reporting, Business Support en diverse stafafdelingen) en de betrokken externe dienstverleners. Je schakelt hierdoor veelvuldig met de externe partijen om zo alle belangen te behartigen en het serviceniveau te bewaken.

 

Naast bovenstaande taken behoren onderstaande werkzaamheden ook tot jouw verantwoordelijkheid:

 • Het bewaken van kritieke, operationele processen
 • Je draagt bij aan het uitvoeren van kwalitatieve controles (oversight):
  • Initiëren service calls en houdt hier de actielijsten van bij
  • Monitoren en onderhouden van de SLA’s (Service Level Agreements)
  • Participeren in site visits bij (externe) dienstverleners en verrichten van operationele due diligence
 • Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor externe dienstverleners en/of klanten
 • Je fungeert als aanspreekpunt voor interne stakeholders bij vragen en escalatie
 • Je bent betrokken bij de implementatie van nieuwe klanten, nieuwe dienstverleners en de gevolgen van wijzigende wet- en regelgeving
 • Je begeleidt en coacht teamleden en andere collegae

Herken jij je in ons profiel?

Wij zoeken mensen die het leuk vinden om in een professionele organisatie met korte lijnen te opereren en die het aankunnen om in een dynamische werkomgeving een substantiële bijdrage te leveren. Daarnaast ben je een goede relatiebeheerder, met externe relaties en interne stakeholders, en neem je daarbij je verantwoordelijkheid. Met andere woorden, kun jij het verschil maken? En herken jij je ook in onderstaande punten, wacht dan niet langer en neem contact met ons op.

 

 • Minimaal een afgeronde (financiële) Bachelor, of relevante HBO opleiding
 • Minimaal 6 jaar werkervaring op operations gebied binnen de wereld van institutioneel vermogensbeheer en/of bij een custodian
 • Affiniteit met fiduciair management en beleggingsoplossingen voor pensioenfondsen en verzekeraars
 • Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels; zowel in woord als in schrift
 • Je bent hands-on, neemt initiatief, bent kritisch en ziet uitdaging in het oplossen van problemen.
 • Je werkt graag samen in een team, maar kunt ook goed zelfstandig werken
 • Je kan snel schakelen bij verschuivende prioriteiten, tijdslijnen en vragen

 

Onze organisatie

Kempen is met meer dan 100 jaar ervaring uitgegroeid tot een internationale speler actief op het gebied van corporate finance, kapitaalmarkttransacties, effectenbemiddeling, vermogensbeheer en private equity. Onze klanten bestaan onder meer uit publieke en private ondernemingen, institutionele investeerders en financiële instellingen. Vanaf de Amsterdamse Zuid-as leveren 500 medewerkers gespecialiseerde financiële dienstverlening aan institutionele partijen wereldwijd. Kempen streeft ernaar om beter te zijn dan andere financiële dienstverleners op een internationaal niveau. We zijn – binnen onze gefocuste groep van disciplines – een speler van wereldklasse en we zijn gefocust op het onderhouden van duurzame relaties met onze klanten. Kempen is een financiële instelling voor veeleisende klanten en onze visie staat dan ook in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. We streven ernaar synoniem te staan voor topkwaliteit, passie, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Wij zijn excellent in onze dienstverlening en daar zijn we trots op! Onze ondernemende spirit stelt ons in staat om toptalent aan te trekken, te boeien en te behouden. Bij Kempen heerst een open cultuur waarin jonge talenten voortdurend de kans krijgen om snel impact te hebben.

 

Kempen Asset Management

Kempen Asset Management (KAM) is een beleggingsboutique, opererend vanuit Amsterdam, Londen en Parijs. Wij richten ons op een aantal beleggingsspecialisaties: Europese smallcaps, onroerend goed aandelen, hoog dividendstrategieën en vastrentende strategieën. Ons multi-managementteam selecteert externe beleggingsboutiques. Daarnaast bieden wij Fiduciair Management aan ten behoeve van pensioenfondsen en verzekeraars. Kempen Asset Management wordt ondersteund door de afdeling Operations. Deze afdeling draagt zorg voor de administratieve afhandeling van effecten en vervult een aantal Mid-Office activiteiten waaronder de activiteiten binnen het 3rd Party Monitoring team.

Het 3rd Party Monitoring – Solutions team richt zich primair op het monitoren van de (uitbestede) operationele dienstverlening van externe partijen, zoals beleggingsondernemingen en custodians, ten behoeve van KAM’s Fiduciair Management klanten. Het is een klein team waar je snel veel verantwoordelijkheid krijgt, maar ook veel begeleiding on the job kan verwachten.

Wat bieden we je?

Wij bieden jou een functie in een ondernemende, dynamische en uitdagende omgeving. Je draagt vanaf het begin veel verantwoordelijkheid en er wordt grote waarde gehecht aan je vermogen om je eigen mening te vormen en uit te dragen. We bieden je een combinatie van inhoudelijke en organisatorische uitdagingen, en daarnaast alle ondersteuning die je nodig hebt om uitstekende resultaten te behalen. Kempen Asset Management biedt uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je geïnteresseerd?

Enthousiast geworden? Solliciteer dan naar deze functie en gebruik dan de button 'solliciteer'. Heb je nog vragen of wil je meer informatie neem dan contact op met Tanja Schraders via  0611169152.


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.