Client Reporting Specialist

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Ben jij een proactieve specialist die razend enthousiast wordt van het optimaliseren van processen? Maken wij jou blij met een rol waarin jij veel verantwoordelijkheid krijgt voor de opstelling van rapportages van onze klanten? Dan zoeken wij jou!

Jij zorgt ervoor dat de data van de rapportages volledig en juist is. Tevens ben je betrokken bij het berekenen van de performance en het facturatieproces voor deze cliënten. Je berekent/stelt dekkingsgraad, verplichtingen en “look through”. Daarnaast participeer je in diverse projecten, deze kunnen zijn: het uitdenken en implementeren van een nieuwe rapportage straat voor de verschillende klantgroepen zowel online als offline, het inbedden van performance tool maar ook het inbedden van nieuwe werkzaamheden van ons nieuwe kantoor in Londen met bijbehorende klanten. Je denkt proactief mee en levert een bijdrage aan het optimaliseren van de processen. Tevens draag je verbeteringen aan op basis van de klantbehoefte. Je inventariseert, analyseert en lost uitzonderingen en onjuistheden op met (interne) cliënten, tegenpartijen, andere banken, (centrale) marktpartijen, etc. binnen standaardprocedures. Houdt daarbij rekening met deadlines, internationale gebruiken en verschillende, en tegengestelde belangen. Verder fungeer je als sparringpartner voor onze Front Office en management.

Herken jij je in ons profiel?

Werken bij Van Lanschot Kempen betekent op de eerste plaats dat je je herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie. Daarnaast herken je je in het volgende profiel: Een afgeronde academisch opleiding met voorkeur in een financiële richting

  • Minimaal 1-2 jaar relevante werkervaring
  • Proactief en innovatief karakter
  • Integer en kwaliteitsgericht
  • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk (Moedertaal: Nederlands)
  • Sterk analytisch vermogen

Onze organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

 

De afdeling

De afdeling Client Reporting verzorgt beleggingenrapportages voor onze klanten. Klantportefeuilles worden geconstrueerd met behulp van verschillende beleggingsinstrumenten (o.a. beleggingsfondsen, losse beleggingen en alternatieve beleggingen) en vaak zijn de portefeuilles ondergebracht in complexe (juridische) structuren. Het interpreteren, berekenen en rapporteren van verschillende beleggingsspecifieke portefeuillekenmerken op verschillende niveaus (zoals rendement, risico, exposure en attributie) zijn de kerntaken van de afdeling.

Doel van de beleggingenrapportages is de klant grip geven op zijn vermogen. De klant kan hierdoor weloverwogen beleggingsbeslissingen kan nemen.

Wat bieden we je?

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. De cultuur van Van Lanschot Kempen biedt veel ruimte voor initiatief en ondernemerschap. Je kunt daardoor direct veel impact maken binnen jouw vakgebied en meewerken aan de toekomst van onze organisatie. Van Lanschot Kempen is gericht op mensen: wij bieden onze werknemers kansen en als je deze weet te pakken, zijn er volop carrièremogelijkheden. Bovendien bieden wij een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan.

Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie kun je bellen met Anniek Braat, Consultant Talent Attraction & Development via Ingrid Bosch via i.bosch@vanlanschotkempen.com.


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.