Business Intelligence/Datawarehouse Specialist

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Je komt te werken binnen Kempen Capital Management (KCM), de vermogensbeheerder en het fondsenhuis van Van Lanschot Kempen. Als DWH/BI-specialist maak je daar onderdeel uit van één van de agile-scrum teams binnen de afdeling KCM Data & Analytics. Met dat team ben jij verantwoordelijk voor het vertalen van problemen in de organisatie naar technische oplossingen. Samen met je team, de product owner en andere specialisten werk je aan het begrijpen van de problemen en het bedenken en leveren van de oplossing.

Persoonlijk ben je daarnaast bewaker van onze architectuur en speelt een belangrijke rol in het uitdragen daarvan. Als deelnemer in de Senior Developer Group draag je ook bij aan het ontwikkelen van nieuwe standaarden voor de gehele Van Lanschot Kempen groep. Daar verwachten we dat je actief meedenkt over nieuwe ontwikkelingen zoals de migratie naar Azure Cloud en Big Data oplossingen.

Herken jij je in ons profiel?

Je hebt je sporen verdiend als DWH/BI-specialist binnen de financiële of bancaire sector. Je bent communicatief sterk en werkt graag samen met collega’s met verschillende achtergronden, ook buiten jouw eigen team. Met je “getting things done” mentaliteit verras je ons met jouw frisse blik, gedrevenheid en communicatieve vaardigheden.

Wat we verder van je vragen:

 • Je hebt Uitstekende kennis van SQL, SQL databases, ETL methoden en technieken;
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als BI-Developer;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van VSTS / Azure DevOps, BIML, SSMS, SSIS, SSAS, SSRS en PowerBI;
 • Kennis en ervaring met asset management is een enorme pre;

Wie ben jij?

Je bent een techneut, of toch niet? Je bent nieuwsgierig, vraagt goed door en weet de juiste informatie boven tafel te krijgen, ongeacht met wie je op dat moment schakelt. Jij gelooft in impact maken door het oplossen van bedrijfs problemen en weet onze architectuur daar effectief voor in te zetten. Je wil graag onze specialist zijn als het gaat om technologie en schroomt niet om je kennis hierover uit te dragen.

Maar het allerbelangrijkste dat je bruggen weet te slaan tussen de bedrijfsprocessen, de benodigde data en de technologie die daarin een rol kan spelen. Je hebt een combinatie van technische kennis en relevante financiële kennis (of bent bereid die op te doen) zodat je een goede sparringpartner bent voor de verschillende collega’s in de organisatie.

Onze organisatie

Wil jij impact maken in een organisatie? Vind je het leuk om business problemen op te lossen?

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

Wat bieden we je?

 • Een omgeving waar jij belangrijk bent en gezien wordt.
 • De mogelijkheid om gave vernieuwende projecten te doen
 • Wij vinden jouw ontwikkeling heel belangrijk: daarom bieden wij verschillende trainings- en opleidingsmogelijkheden;
 • Een nieuw team met collega’s die allemaal beschikken over dezelfde drive en creativiteit;
 • Flexibele werkplekken, korte lijnen en grote mate van autonomie;
 • Een mooi arbeidsvoorwaarden pakket. Ook niet onbelangrijk

Ben je geïnteresseerd?

Neem contact op met onze vacaturehouder: Ingrid Bosch via i.bosch@vanlanschotkempen.com.

 

 


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.