Performance Analist

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Voor het Performance team zoeken we een Investment Performance Analist. In deze rol ben je een zelfverzekerde, kritische en onafhankelijke trusted advisor voor de Front Office en Management Team. Je zult optreden als eerste contactpersoon voor (complexe) performance en ex-post risk vragen en verzoeken van de Front Office, van KCM en Van lanschot. Je werkt in een dynamische omgeving waar de sfeer open is. Onze kracht is dat we een zelf aansturend team zijn, waar we de mouwen opstropen om een kwalitatief goed product neer te kunnen zetten of te ontwikkelen.  We werken samen op basis van gelijkwaardigheid waarbij we inzichten en ideëen continue met elkaar uitwisselen en we elkaar durven te verbeteren. Er is een hoge mate van autonomie door projectmatige werkzaamheden en ad-hoc verzoeken naar eigen inzicht en voorkeur in te delen. 

Concreet zul jij je bezighouden met een verscheidenheid aan (vaak kwantitatief georiënteerde) zaken, zoals: 

 • Het maken van maandelijkse performance, risico en attributie-analyses voor verschillende beleggingsstrategieën, fondsen en cliënten;
 • Het adviseren, beschrijven en onderhouden van de gehanteerde performance procedures binnen KCM;
 • Het reviewen, monitoren en analyseren van geproduceerde rapportages voor alle cliënten en Fondsen van KCM;
 • Het onderhouden van attributiemodellen voor de cliënten en Fondsen van KCM;
 • Het maken en analyseren van de maandelijkse factsheets voor de fondsen van KCM;
 • Monitoring en aanlevering risico-indicators ten behoeve van de essentiële beleggersinformatie;
 • Het meedraaien, adviseren binnen diverse projecten.

Herken jij je in ons profiel?

 • Je hebt een academisch werk en denk niveau
 • Je bent ambitieus en leergierig waarbij je open staat voor het volgen van een relevante vervolg opleiding (CFA,CIPM,VBA etc)
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren relevante werkervaring, maar met de ambitie om het vak te leren kunnen we ook veel
 • Je bent nauwkeurig, verantwoordelijk en je hebt een natuurlijke behoefte om cijfers te analyseren
 • Probleemoplossend vermogen: het (h)erkennen van problemen en met een plan komen om dit op te lossen geven jou energie
 • Geen koudwatervrees hebben om solo projecten of activiteiten te ondernemen
 • Je bent communicatief vaardig, een echte teamspeler en je neemt daarnaast een gezonde dosis van humor en enthousiasme als bagage mee
 • Je hebt een sterke affiniteit met financiële markten. Kennis van beleggen en beleggingsstijlen is een duidelijke pre.

 

Onze organisatie

Het verhaal van Van Lanschot Kempen is een boeiend verhaal over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland. We werken opgeteld al bijna vier eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Duurzaam ondernemen speelt hierbij een belangrijke rol. Wij zijn een integere wealth manager met respect voor de wereld om ons heen en met oog voor volgende generaties. We streven ernaar waarde te creëren voor onze belanghebbenden; niet alleen in financiële maar ook in sociale, ecologische en maatschappelijke zin.

We zijn de challenger van de markt en spelen snel, slim en proactief in op de ontwikkelingen in de markt om onze concurrenten net een stapje voor te zijn. We bouwen aan lange termijn relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarin we voor en met onze klanten het beste resultaat behalen. Onze visie staat daarom in het teken van klantverwachtingen waarmaken, maar liever nog overtreffen. Daarbij streven we ernaar om synoniem te staan voor topkwaliteit, uitstekende adviezen en maatwerkoplossingen. Mensen die ondernemen en altijd passie tonen voor hun werk krijgen bij ons alle kansen. Bij ons gebeurt het.

Wat bieden we je?

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een mooi pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden tegenover. Naast de arbeidsvoorwaarden is Kempen & Co gericht op mensen. Wij bieden mensen kansen en als je deze weet te pakken bieden wij jou een uitdagende functie voor een carrière in de beleggingswereld. Er is ook ruimte voor intensieve begeleiding en uitstekende opleidings- en doorgroei mogelijkheden. In een organisatie als Kempen is de toegevoegde waarde van iedere collega substantieel waardoor er veel verantwoordelijkheid is en ruimte voor eigen initiatief. Naast de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden vinden wij het belangrijk dat naast het harde werken, er voldoende ruimte is om de innerlijke collega ook voldoende aandacht te geven.

Zo kennen wij een vrijdagmiddagborrel in onze eigen kroeg op de 16e verdieping in Amsterdam, teamuitjes, “walk in the park” lunches en mogelijkheden om ontlading te zoeken in de sportschool (tegen gereduceerde prijzen) of een aantal Zen-momenten in de massagestoel bij de fysiotherapeut.

Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact met ons op. Voor vragen en nadere informatie kun je mailen naar Thomas Jonk via thomas.jonk@kempen.nl


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.