Pre-Sales Success Manager

Amsterdam

Wat ga je bij ons doen?

Meer dan 200 beleggingsvoorstellen per jaar mogelijk maken. Door het marketingmateriaal over onze financiële producten en diensten centraal beschikbaar te maken, zodat het pre-Sales team snel RfP’s kan samenstellen – en op maat kan schrijven. Dat is in het kort wat jij als Pre-Sales Success Manager doet. Met jouw financiële kennis en jouw ervaring met productmarketing help je onze marketingcommunicatie voortdurend te verbeteren en uit te breiden.

De functie
Het vertalen van onze financiële producten en diensten in een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke collectie marketingmateriaal ligt in handen van het Pre-Sales team. Dit is het team binnen Kempen Capital Management (KCM) waarvoor jij werkt. Als pre-sales consultant coördineer jij alle werkzaamheden die horen bij het verbeteren en onderhouden van onze positionering en productuitingen. Daarbij hoort ook het opslaan en structureren van alle product-marketingmaterialen in onze interne database, zodat onze teams eenvoudig RfP’s kunnen samenstellen. Heb jij financiële kennis en innovatieve ideeën om onze uitingen nog verder te digitaliseren? Fijn, want jij mag jouw talenten loslaten op het:

 • Onderhouden, uitbreiden en verbeteren van het product-marketingmateriaal van Investment Management en Client Solutions;
 • Inrichten van de digitale product-marketingdatabase, inclusief het beoordelen, structureren en beheren van de bestaande data;
 • Actualiseren van de inhoud en financiële gegevens, zoals onze prestaties en de Assets under Management (AuM);
 • Toevoegen van verschillende taal- en valutaversies van marketingbestanden;
 • Bewaken van de huisstijl, branding en consistentie bij de totstandkoming van alle marketingmaterialen;
 • In lijn brengen van ons materiaal met marketing- en verkoopdoelen per regio en segment.

Herken jij je in ons profiel?

Een digital-minded conceptdenker met een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden en oplossingen: dat ben jij ten voeten uit. Jij ziet snel hoe we ons punt op de horizon bereiken. En je vertaalt dit doelgericht in de juiste product-marketingboodschappen. Daarbij leg je de lat hoog, voor jezelf én voor KCM. Voor ons ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature als je ook nog:

 • Zo’n 3 à 5 jaar werkervaring hebt in de marketingcommunicatie of productondersteuning bij een financiële dienstverlener;
 • Bedreven bent in offline en online productmarketing op het gebied van vermogensbeheer;
 • Een WO-opleiding hebt afgerond;
 • Bekend bent met beleggingsstrategieën en fiduciair management;
 • Adobe Professional en MS Office tot in de puntjes beheerst, met name Word, Excel en PowerPoint (think-cell);
 • Sterke communicatieve vaardigheden meebrengt en even makkelijk in het Nederlands als in het Engels communiceert.

Bovendien blijkt uit je CV en eerder opgedane werkervaring dat je jezelf herkent in onze kernwaarden: ondernemersgeest, vakmanschap, toewijding en specialisatie.

Onze organisatie

Van Lanschot Kempen is gespecialiseerd in de toekomst. Al sinds 1737. Vandaag, zo’n 300 jaar later, gaat ons verhaal – over het oudste onafhankelijke financiële instituut van Nederland – verder. Met labels als Kempen (Merchant Bank & Asset Manager), Van Lanschot (private banking) en Evi (online beleggen) vertalen we onze historie naar de wereld van nu. We werken dus al bijna drie eeuwen met grote toewijding en financieel vakmanschap aan de vooruitgang van onze klanten. In alle functies en bij elk label staan persoonlijke aandacht, kennis en ervaring voorop. Daarmee onderscheiden wij ons. Verwachtingen van onze klanten waarmaken? Natuurlijk. Maar het liefst overtreffen we ze. Samen met jou, want onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal.

Jij maakt deel uit van het Pre-Sales team binnen het Institutional Relations-team van KCM. KCM is een vermogensbeheerder, opererend vanuit Amsterdam, Londen en Parijs. Wij richten ons op een aantal beleggingsspecialisaties: Smallcaps, onroerendgoedaandelen, hoog dividendstrategieën en vastrentende strategieën. Daarnaast bieden wij fiduciair management aan ten behoeve van pensioenfondsen en verzekeraars. Het Pre-Sales team is als het ware een ‘leadgenerator’ van KCM: jullie zorgen ervoor dat onze producten en diensten goed en aansprekend worden geprofileerd bij toekomstige en huidige klanten. Daarvoor werken jullie intensief samen met gespecialiseerde Investment Managementteams, Client Solutions en Sales & Marketing.

Wat bieden we je?

Bij Van Lanschot Kempen staat de toekomst centraal. Jouw toekomst, want bij ons kun je je volop ontwikkelen. We dagen je uit om écht het verschil te maken. Maar ook onze toekomst, want door de impact die je kunt maken binnen je vakgebied, werk je mee aan de toekomst van onze organisatie. Dat klinkt als een geweldige uitdaging toch? Je kunt rekenen op goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden ontbreken niet in dit pakket. En last but not least: je komt te werken in een inspirerende omgeving waar naast vakmanschap en ondernemersgeest, eerlijkheid en humor een belangrijke rol spelen.

Ben je geïnteresseerd?

Wordt ons verhaal jouw verhaal? Als je klaar bent om samen met ons echt het verschil te gaan maken, dan leren we je graag kennen. Vertel ons met jouw motivatiebrief en cv waarom jij de persoon bent die bij ons past (of wij bij jou).

Wil je meer weten over deze vacature? Onze recruiter, Ingrid Bosch, geeft graag antwoord op jouw vraag. Je kunt haar bereiken via 06-23390523 / i.bosch@vanlanschotkempen.com.

(Werving-en-selectie)bureaus hoeven ons niet te benaderen.


Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.