Over Kempen

Bij Kempen heerst een cultuur waarin we de ruimte geven aan talent om impact te maken en waarde toe te voegen voor klanten en de maatschappij als geheel. Mensen die dit doen krijgen bij ons alle kansen. We bieden een uitdagende omgeving aan waarin complexe vraagstukken het uiterste van onze mensen vergt. Binnen onze organisatie hebben we veel mensen rondlopen met lef en ambitie, een nuchtere kijk op zaken en het vermogen om tegengas te geven op directieniveau. Dit is een van de redenen waarom we al meer dan 100 jaar bestaan en we zijn uitgegroeid tot een leidende zakenbank die gespecialiseerd is in vermogensbeheer (Kempen Capital Management), corporate finance, effectenbemiddeling (Kempen Securities) en private equity.

Kernwaarden Kempen  

Deze leidende positie hebben we bereikt door onze kernwaarden hoog in het vaandel te hebben elke dag:

  • Absolute dedication: We zijn zeer betrokken bij het wel en wee van onze klanten en doen er alles voor om de verwachtingen van klanten te overtreffen.
  • Highly selective: We maken duidelijke keuzes en doen niet alles. Liever één ding heel goed als twee dingen half.
  • Modern craftsmanship: Wat wordt er in deze tijd verwacht van een bankier? Welke kennis en vaardigheden moet je bezitten? Dit wijzigt continue en wij bewegen mee. Zo is duurzaamheid iets waar we het 10 jaar geleden niet over hadden. Nu is het niet meer weg te denken in de manier hoe we zaken doen.
  • Made for progress: Elke dag beter willen worden. Net zoals een topsporter aan de top die nog elke dag wil blijven leren om de voorsprong op de concurrentie te behouden. Zo staan wij ook elke dag op. 

Kempen onderdeel van Van Lanschot Kempen  

Kempen is vanaf 2006 een zelfstandig onderdeel binnen het moederbedrijf Van Lanschot Kempen. Het andere onderdeel is Van Lanschot (waaronder ook het merk Evi van Lanschot valt).

Historie Van Lanschot Kempen  

Hieronder een korte beschrijving van de historie van Kempen en van Van Lanschot en hoe ze samen zijn gekomen:
Cornelis van Lanschot legde in 1737 in 's-Hertogenbosch het fundament voor het huidige beursgenoteerde bankiershuis. Op 22 juli 1737 boekte hij zijn eerste inkopen voor zijn handel in koloniale waren in zijn 'Ontfangboek'. Hiermee begint de officiële geschiedenis van Van Lanschot. Van Lanschot is hiermee de oudste onafhankelijke bank van Nederland.
Vanaf het moment dat Arines Kempen zich op 1 juli 1903 vestigt als zelfstandig commissionair in effecten tot aan de dag van vandaag is het een verhaal over ondernemerschap en oog voor talent. Wanneer in 1903 de Beurs van Berlage haar deuren opent om onderdak te bieden aan alle beurshandel in Nederland, ziet Kempen zijn kans schoon en begint een effectenbedrijf. Kempen & Co is daarmee net zo oud als de beurs in Nederland.
Op 7 september 2006 doet Van Lanschot een bod op Kempen & Co. De directie en de Raad van Commissarissen van Kempen & Co steunen het bod en bevelen het aan bij hun aandeelhouders. Met deze voorgenomen overname gaan twee banken samen die elkaar goed aanvullen in hun producten- en dienstenpakket. Vanaf 2 januari 2007 is Kempen & Co een zelfstandig onderdeel van Van Lanschot Bankiers. Sinds 19 december 2016 gaat Kempen & Co verder als beleggingsonderneming onder Van Lanschot Bankiers. Sinds juli 2017 is Van Lanschot Kempen als merk voor de moedermaatschappij geïntroduceerd.

Voor meer informatie over Van Lanschot Kempen zie: https://www.vanlanschotkempen.com/over-ons 
 


 

Collega’s

 

Tim Hille

Sales Analyst Securities 

OPENEN  
 

Janine Whittington

OPENEN