Cultuur bij Van Lanschot Kempen

Cornelis van Lanschot legde in 1737 in 's-Hertogenbosch het fundament voor het huidige beursgenoteerde bankiershuis. Op 22 juli 1737 boekte hij zijn eerste inkopen voor zijn handel in koloniale waren in zijn 'Ontfangboek'. Hiermee begint de officiële geschiedenis van Van Lanschot. Van Lanschot is hiermee de oudste onafhankelijke bank van Nederland.

Vanaf het moment dat Arines Kempen zich op 1 juli 1903 vestigt als zelfstandig commissionair in effecten tot aan de dag van vandaag is het een verhaal over ondernemerschap en oog voor talent. Wanneer in 1903 de Beurs van Berlage haar deuren opent om onderdak te bieden aan alle beurshandel in Nederland, ziet Kempen zijn kans schoon en begint een effectenbedrijf. Kempen & Co is daarmee net zo oud als de beurs in Nederland.

Op 7 september 2006 doet Van Lanschot een bod op Kempen & Co. De directie en de Raad van Commissarissen van Kempen & Co steunen het bod en bevelen het aan bij hun aandeelhouders. Met deze voorgenomen overname gaan twee banken samen die elkaar goed aanvullen in hun producten- en dienstenpakket. Vanaf 2 januari 2007 is Kempen & Co een zelfstandig onderdeel van Van Lanschot Bankiers. Sinds 19 december 2016 gaat Kempen & Co verder als beleggingsonderneming onder Van Lanschot Bankiers.

Wij zijn een gespecialiseerde en onafhankelijke wealth manager, die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen voor klanten. Van Lanschot is de oudste onafhankelijke bank van Nederland. Onze ruim 275 jaar rijke historie vormt het fundament voor de huidige bank: een stevige basis voor de toekomst. Het hoofdkantoor van Van Lanschot is gevestigd in 's-Hertogenbosch en van Kempen in Amsterdam.

Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen & Co hebben met particuliere en institutionele klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, gespecialiseerde kennis en ervaring.

Sinds juli 2017 zijn wij verder gegaan onder de naam Van Lanschot Kempen!
 


Bedrijfsinformatie Kempen
Bij Kempen heerst een open cultuur waarin jonge talenten voortdurend alle kans krijgen om snel impact te hebben. Kempen biedt uitdagingen aan financiële professionals met lef en ambitie, een nuchtere kijk op zaken en het vermogen om tegengas te geven op boardroomniveau. Zulke mensen krijgen bij ons alle kansen. Bij Kempen gebeurt het. Met meer dan 100 jaar ervaring is Kempen uitgegroeid tot een leidende zakenbank die gespecialiseerd is in vermogensbeheer, corporate finance, effectenbemiddeling en private equity. Wij zijn excellent in onze dienstverlening en daar zijn we trots op!

 

Deze trotsheid  kenmerkt ook onze cultuur: wij staan voor wat we zeggen, de klant staat voorop en wij willen de beste zijn in wat we doen!


Over Kempen Capital Management
Kempen Capital Management (KCM) is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met vestigingen in verschillende landen. Kempen opereert met een sterke focus en een duidelijke beleggingsvisie. Wij richten ons enerzijds op een aantal beleggingsstrategieën waarin wij tot de wereldtop behoren. Naast smallcaps en onroerend goed zijn dit hoogdividendaandelen, vastrentende beleggingen en 'funds of hedge funds'. Anderzijds bieden wij fiduciair vermogensbeheer waarbij we totaaloplossingen verzorgen op basis van de doelstellingen van onze cliënten.


Wat bieden wij?
Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Kempen is gericht op mensen. Wij bieden mensen kansen en als je deze weet te pakken zijn er volop carrièremogelijkheden. Met een goed salaris, beoordelingstoeslag, 13e maand en een professionele werkomgeving, waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan, willen wij bijdragen aan een goede werkomgeving. Verder bieden wij jou een collectief pensioen, collectieve ziektekostenverzekering, reiskostenvergoeding of ov-jaarkaart.

Sollicitatieprocedure

Kempen wil beter zijn dan andere financiële dienstverleners, nationaal en internationaal. De ambitie is om – binnen onze disciplines – een speler van wereldklasse te zijn en duurzame relaties met onze cliënten te onderhouden. Zou jij hieraan willen meewerken? Reageer dan, want gemotiveerde collega’s zijn altijd welkom.


Stap 1: Solliciteren
Solliciteren bij Kempen is heel eenvoudig. Zoek de vacature  die bij je past en stuur ons via de site je cv met een motivatie en jouw cijferlijsten. Via de solliciteerbutton zet je de eerste stap naar een nieuwe functie!


Stap 2: Screening
Wij bekijken je cv en motivatie zorgvuldig. Daarna laten we je binnen twee weken weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. We nemen dan contact met je op om het eerste gesprek in te plannen.


Stap 3: De eerste ronde
De eerste gespreksronde is een kennismaking met elkaar. Die bestaat meestal uit een gesprek van 60 minuten met de collega’s uit het team waar de vacature is. Gevolgd door een gesprek van 30 minuten met een van de recruiters. Op die manier komen we te weten of de functie bij je past en of je de professional bent die wij zoeken .


Stap 4: Online assessment (niet altijd onderdeel)
Is het eerste gesprek van beide kanten positief, dan kan het zijn dat we je vragen een online assessment te maken. Deze bestaat uit een persoonlijkheidsvragenlijst en een capaciteitentest. Dit passen we vooral toe binnen Kempen Capital Management.


Stap 5: De tweede ronde
In de vervolgronde hebben we het uitgebreider over de inhoud van de functie. Deze ronde bestaat meestal uit een reeks van drie gesprekken van 60 minuten. Je ontmoet dan verschillende collega’s en je behandelt eventueel een businesscase of geeft een presentatie. Voor deze onderdelen krijg je uiteraard alle informatie.


Stap 6: Aanbieding 
Als wij allen enthousiast zijn doen we jou graag een passend aanbod. Aanbieding akkoord en contract getekend? Dan verwelkomen wij jou als nieuwe collega!
 


 

Collega’s

 

Janine Whittington

OPENEN  
 

Nic Tesser

OPENEN